6 Nisan 2009 Pazartesi

Backup Tipleri

Normal Backup : Tüm seçili dosyaların yedeklenmesi ve yedeklendikleri işaret (mark) bilgisinin dosyalar üzerinde yazılması anlamına gelir.

Copy : Seçili dosyaların kopyalanması ancak yedeklendikleri işaret (mark) bilgisinin yazılmaması şeklindeki Windows explorerdan alışık olduğumuz standart dosya kopyalama işlemidir.

Daily : Dosyaların günlük olarak yedeklenmesi işlemidir.

Incremental Backup : Dosyaların en son normal backupdan itibaren değişikliklerin yedeklenmesi ve yedeklendi işaretinin koyulması şeklindeki yedekleme türüdür. Örneğin her Pazar normal ( full ) Backup alıyor isek, incremental yedekleri de her gün aldığımızı düşünelim : Her incremental yedek yedeklendi işaretini koyacağından bir sonraki yedek bir önceki incremental yedek ile farkını alacaktır. Bu durumda hafta içinde bir dosya eksilirse, Pazar günkü full Backup dönüldükten sonra, dosya kaybolmadan önceki tek tek incremental yedekler üst üste dönülecektir.

Differential Backup: Dosyaların en son normal backupdan itibaren değişikliklerin yedeklenmesi ve yedeklendi işaretinin koyulmaması şeklindeki yedekleme türüdür. Örneğin her Pazar normal ( full ) Backup alıyor isek, Differential yedekleri de her gün aldığımızı düşünelim : Her Differential yedek ilk normal yedek ile farkını alacaktır. Bu durumda hafta içinde bir dosya eksilirse, Pazar günkü full Backup dönüldükten sonra, sadece dosya kaybolmadan önceki en son Differential yedek dönülecektir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar