13 Temmuz 2008 Pazar

Türk Telekom İnternette Yurt Dışı Çıkış Hızını Beş Kat Artırdı





Türk Telekom, 2005 yılı sonunda 33 Gbps olan yurtdışı çıkış hızını 157 Gbps'ye yükseltti. Böylece 2005 yılından bu yana internet yurtdışı çıkış hızı 5 kat arttı.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu hız artışı ile bundan böyle çok tercih edilen Google, Facebook, Youtube gibi sitelere internetin en yoğun kullanıldığı dönemlerde bile kolayca erişim sağlanacağı bildirildi.

Açıklamaya göre birbirinden farklı güzergâhlardan alınan internet bağlantısı ile yedeklemeler yapılarak internet kesintileri de engellenecek.Türk Telekom, 2008 yılı sonuna kadar yurt dışı çıkış hızını 350 Gbps'ye çıkarmayı planlanıyor.

"YURT DIŞINDA POP NOKTALARI AÇILIYOR"

Açıklamada ayrıca, Türk Telekom'un internet yurtdışı çıkış hızını artırmanın yanı sıra, yine aynı amaçla 2007 yılında Londra, Amsterdam ve Frankfurt'ta ses ve veri iletimi kapasitesini arttırarak uluslararası ara bağlantılarını hızlandırıp daha kaliteli hale getiren POP (Point of Presence) noktaları açtığı belirtildi.

New York ve Uzakdoğu'da da POP noktaları kurmak amacıyla görüşmelerin devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada, "Kurduğu bu network sayesinde Türk Telekom dünyada internet trafiğinin buluştuğu ve değiştiği noktalarda faaliyet gösteren şirketlerle anlaşmalar yaparak, müşterilerinin yurt dışı merkezli internet sitelerine daha hızlı, kolay ve güvenli şekilde erişmesini sağlıyor" denildi.

"YIL SONUNA KADAR 10 KAT HIZLANACAK"

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany de yaptığı açıklamada, "Türk Telekom olarak hıza ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz. İnternet çıkış hızındaki artış 5 kat ile sınırlı kalmayacak, yılsonunda hızı 350 Gbps'ye yükseltmeyi planlıyoruz. Böylece 2005 yılı sonunda 33 Gbps olan internet yurt dışı çıkış hızını 10 kat artırmış olacağız" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar